dimarts, 23 de novembre del 2010

La revista Informacions

En els darrers dies hem rebut tots per part de l’Oficina de Mitjans de Comunicació la possibilitat de deixar de rebre en paper la revista Informacions. Aquesta possibilitat es justifica en la “línia empresa per la UPC de simplificar processos i reduir l'impacte ambiental”. Des de CCOO creiem que aquesta acció és insuficient i que a més de motius d’impacte ambiental, en l’actual situació de crisi s’ha d’optar per reduir les despeses que aporten poc valor afegit a les tasques fonamentals de la universitat. Per tant creiem que la mesura és insuficient i que la revista s’hauria de deixar de realitzar en paper.

8 comentaris:

  1. Crec que també es podria fer estalvi de paper en moltes de les accions i processos que dia a dia es fan a tota la UPC, es ESPECIAL el gran consum de fotocòpies, que representen una gran despesa en paper i en tòner (que és d'un cost força elevat)

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb la proposta. Jaume Roset. Cap d'Estudis i responsable de Sostenibilitat de l'ETSAB

    ResponElimina
  3. Com sempre, "la xocolata del lloro". Fora millor que abans de fer una despesa ens plantegéssim amb claredat, honestedat i responsablement, si la despesa és imprescindible (encara que hi hagi pressupost per fer-la). P.ex. És necessari que hi hagi tantes Blackberry institucionals a la UPC? És necessari més de un ordinador per persona? etc.

    ResponElimina
  4. A part de queixar-se en negreta, penso que estaria bé encoratjar la gent a què aprofitin l'opció de donar-se de baixa de la versió en paper.

    Al cap i a la fi, si tothom es dóna de baixa, la revista en paper desapareixerà sola.

    ResponElimina
  5. O fins i tot deixar de realitzar.

    ResponElimina
  6. Poc abans que rebessim el missatge de la UPC, jo havia suggerit la idea a la gent de Comunicacions UPC, que ja ho tenien planificat. Em van comentar que la revista serveix també per a la promoció externa de la Universitat i que, per tant, un cert nombre d'exemplars en paper són convenients.

    Per això, crec que és suficient si s'envia en format eleoctrònic a qui vulgui i en paper a qui vulgui.

    Aprofito per a demanar a CCOO que m'enviï també totes les revistes en format electrònic, com ja fa amb algunes, però no pas amb totes encara.

    ResponElimina
  7. Des de CCOO UPC, que és on tenim competència, així es fa (i també ho reivindiquem internament). Però el missatge no és només de si paper o no paper, si no que la crisi és una realitat i algunes despeses es redueixen unilateralment (per exemple el nostres sous) i creiem que hi ha altres formes de reduir despeses, aquest és un petit exemple(en sortiran més!).

    ResponElimina
  8. S'ha tardat molt de temps en pensar en aquesta mesura tant òbvia no? Tothom està fent la seva feina correctament?

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.