divendres, 14 de maig del 2010

Butlletí PDI - No.2: Noticies esbiaixades en relació a les eleccions de PDIL

Creiem que caure en la clàssica demagògia d’analitzar esbiaixadament els resultats de les eleccions del Comitè d’Empresa de PDI- Laboral és un error. Nosaltres simplement volem agrair tot el suport rebut i treballar amb eficiència per estar a l’alçada del suport que hem rebut.

Alhora volem ser crítics i realistes amb les noticies publicades en relació a les eleccions del CEPDIL tant per part de UGT com de la pròpia Universitat.

L’anunci publicat a la web de la UGT (UGT millora els resultats i aconsegueix set representants en les eleccions del Comité del PDI-L) n’és el primer exemple. Ni UGT ha millorat els resultats ni CCOO ha millorat els resultats. En les anterior eleccions el nombre de delegats elegibles van ser 21 i en aquestes eleccions el nombre de delegats han estat 23, per aquest motiu UGT ha crescut en un delegat i CCOO també. Simplement volem dir la veritat.

En segon lloc, a l’"e-informacions 055" del 3 maig, s’informava que "El PDI laboral vota els seus representants sindicals". En el desplegable de la noticia s'informa en un primer paràgraf dels resultats de la jornada electoral.

Però, l'Oficina de Mitjans de Comunicació no va poder resistir-se de fer la seva pròpia valoració amb un segon paràgraf o "coletilla" que és tota una declaració d'intencions:

"De les prop de 2.000 persones del cens, 333 van exercir el seu dret de vot, de les quals 20 van votar en blanc, la qual cosa situa la participació entorn del 15 %."

Corol·lari: votar en blanc és el mateix que no votar. D'aquesta forma s'inventen un percentatge de participació que no és real: 333 sobre 2000 és 16.65% de participació!!! (i, de fet, 313 sobre 2000 un 15.65%, mes concretamen el cens no va arribar a 2000).

Nosaltres tenim una altra proposició: nul ajut durant tot el procés electiu a la Mesa Central; nul·la publicitat institucional de les eleccions, ni tant sols a la plana web UPC el mateix dia de les eleccions; reflexions anti-democràtiques, menystenint a companys/nyes que han participat manifestant el seu vot en blanc.

Corol·lari: una participació alta fa mal a l'equip rectoral, que no a l'entitat, perquè indica la força del comitè del PDI laboral en les negociacions. S'atrevirien a fer una anàlisi amb un barem similar sobre les eleccions a rector? Ja sabem que no, només cal consultar el "e-informacions 053".

5 comentaris:

  1. Això sempre passa amb l'Oficina de Mitjans de Comunicació de la UPC. Només diuen allò que el rector vol escoltar. No pensen amb la Universitat o amb els seus treballadors, sino amb fer la "pilota" a l'equip rectoral que hi ha a cada moment. Només tenim que veure les seves opinions. Haurien simplement d'informar i deixar que la comunitat universitaria opinès per ella mateixa.

    ResponElimina
  2. Es que si en aquesta universitat com en aquest pais dius el que penses pots acabar a la presò. Perquè els representants politics, sindicals, equips rectorals, etc. prenen represalies en contra dels que els i diuen veritats com temples, com ara que la clase política és el que mes por fa a la gent despres del atur.

    ResponElimina
  3. Si que fileu prim, una diferencia del 15% al 16 o al 17% sembla ridicula!! i no sobre tot no sembla que sigu com per dir que algú es demagog o esbiajat

    ResponElimina
  4. No es donen compte de res aquests. El ridicul és no anar-te'n a casa quan una consulte no supera el 40%. Has de anar a fer penitencia quan pasa aixó. Quan no arriba al 20% has de anar a un altre lloc i quer-t'hi.

    ResponElimina
  5. Estic en part d'acord amb el que dius, i això és el més trist. Després la gent plora quan té problemes... Però recorda que amb el PDIL la gran majoria dels que poden votar son associats a temps parcial i per tant la seva feina principal no està a la Universitat, i això pot implicar... Això si, és mes alta que la participació per modificar la Diagonal...

    :-)

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.