dimarts, 12 d’abril del 2011

Algunes noticies positives pel PDI-L

Davant l’allau de notícies preocupants pel nostre col•lectiu de PDI, en les dues últimes meses de negociació fetes aquest any volem remarcar alguns punts positius fruit d’una negociació fluïda i de la bona voluntat per part del Vr. de Personal Acadèmic de millorar dintre de l’entorn actual la situació del PDI-L. En aquest sentit volem destacar algunes modificacions i negociacions que estan començant i que creiem que produiran petites millores en la precària situació de molts de nosaltres.

S’ha negociat i aprovat:

1. El Consell de Govern va aprovar el febrer les modificacions al Manual d’Avaluació de l’Activitat Docent, que van ser prèviament negociades amb els representants sindicals de PDI-F i PDI-L. S’ha aconseguit que es tingui en compte el valor de referència de docència per les categories d’investigadors Ramon y Cajal, Juan de la Cierva i de Professorat Ajudant i Lector, no només en l’informe docent sinó també en l’avaluació del complement addicional docent. És a dir, en els períodes on ha realitzat menys de 4 hores docents, però ha realitzat el màxim que li pertoca per la seva categoria es tindran en compte a l’hora d’avaluar els quinquennis. D’altra banda, s’obté la possibilitat que la persona avaluada pugui demanar un canvi d’àmbit o bé recusar algun membre de la comissió d’avaluació, i finalment es redueix la part burocràtica.

2. Donada la situació actual de retallades en les que tots hem de ser el màxim de solidaris, la Junta de PDI-F i el Comitè de PDI-L vam acceptar que aquest any només portarien per aprovació a Consell de Govern la concessió de sis sabàtics, i que les mobilitats quedarien supeditades a l’obtenció de finançament extern. Però a la Comissió del Consell de Govern de Personal i Acció Social, en la que estem convidats amb veu i sense vot, un nombre determinat de representants, en contra de l’opinió de l’únic representant de PDI-L, van bloquejar la proposta amb l’afany d’un major nombre de concessions de sabàtics. 

3. Va ser aprovada la renovació de l’acord del pla d’estabilització de Lectors i Investigadors Ramon y Cajal, que en breu serà convocada. Així mateix, reiterats cops hem exigit des de CCOO que es realitzin el concursos d’estabilització del pla de l’any passat i esperem que en breu surtin publicats. Creiem que aquesta dilatació en el temps és contraproduent i injusta.

S’està negociant: 

Dintre de les diferents comissions en les que participa CCOO de PDI-F i PDI-L, estem treballant per encaminar diferents negociacions (e.g., codi ètic, pla d’acció social, nou model de mobilitat i sabàtics, concursos, integració de l’EUETIB). Alhora volem destacar que ja hem presentat un esborrany per modificar l’actual pla d’estabilització de lectors i investigadors Ramon y Cajal. Per part del Vicerrectorat de Personal Acadèmic, aquest s’ha mostrat receptiu davant la possibilitat d’obrir una negociació entorn aquest tema. Les dues principals aportacions, que realitzem unitàriament des del Comitè, són:

1. L’estabilització de Lector a Agregat es realitzi mitjançant un concurs de promoció interna, tal i com obre la possibilitat el propi conveni de PDI-L. 

2. Que es redueixi la burocràcia i els terminis de tot el procés, i s’augmentin les garanties del candidat, que gràcies al seu esforç ha fet que es convoqui una plaça estable.

2 comentaris:

  1. gracies per la vostra feina.
    Voldria demanar-vos que informessiu també si fos possible de com está el tema de l'imcompliment reiterat del conveni (l'any passat (rebaixa 5%) i aquest(congelació)) respecte que els nostres sous han de mantenir el poder adquisitiu. Van sortint al medis casos que altres col·lectius de treballadors laborals del sector public que ho han portat als tribunals i ho estan guanyant....

    ResponElimina
  2. El dia 1 de desembre vam comunicar en el Bloc de CCOO Universitats que “hem iniciat la denúncia de la retallada del 5% mitjançant un conflicte col•lectiu en l’àmbit laboral davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya”.

    http://ccoo-universitat.blogspot.com/2010/12/hem-denunciat-la-retallada-del-5.html

    A data d’avui encara no podem donar més informació.

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.